# 第七届湖北省高三(4)月调研模拟考试 英语参考答案

昕 力: CACBA ABABC ABCBB CAABC 阅读理解: ABD DBAC CBAD CCDA 七选五: GCAFB 完形填空: BADAB DCBBA CADCC 语法填空: 56. have delivered 考查时态。It is the second time that 用现在完成时态。 57. was given 考查时态语态。时间状语是 On Dec 9, 2021, 用过去时。 58. a 考查不定冠词。a total of 总计。 考查定语从句引导词,非限制性定语从句缺主语。 59. which 考查词性转换。这里需要名词作宾语和 spaceflight 并列。 60. exploration 考查非谓语动词。这里是现在分词作状语。 61. interacting 考查非谓语动词。这里是过去分词作定语。 62. collected 考查介词。in line with 63. in 考查副词作状语。 64. specifically 65. its 考查代词。这里是形容词性物主代词作定语。 写作第一节:

Together for a Shared Future

The official motto of the 2022 Beijing Winter Olympics is "Together for a Shared Future", which is consistent with the core values and vision of the Olympics. As is known to us all, we are living in what is called a global village. Therefore, only by working together can we human beings fight against uncertainty and all kinds of global challenges like COVID-19. The motto not only reveals the concept of sharing, but also reflects the common aspirations of all countries to join together for a better future.

写作第二节:

*Eric ran over to his new friend, Jerry*. He reached for Jerry's hand and caught hold of his arm tightly. He said with enthusiasm, "You are my only friend and I wish I could do something to help you walk and run like other kids." Full of expectation and eagerness, Jerry stared at Eric with obvious pleasure. Turning around, Eric told Jerry to slide up onto his back. Then he began to run across the grass with all his strength.

*Carrying Jerry on his back, Eric ran faster and faster.* The wind just whistled across their faces. Tears welling up in his eyes, Jerry's father watched his beautiful little crippled son flapping his arms up and down in the wind, yelling at the top of his voice, "I'M FLYING, DADDY!" The beads of sweat dripped off their faces. Never had they been so overjoyed that infectious laughter could be constantly heard. The light of the setting sun shone on the boys, witnessing the start of a new friendship.

### 【前文大意】

Eric 是一个在孤儿院长大的小男孩,他一直希望自己能像鸟一样飞翔。另外一个瘸了腿的小男孩 Jerry 却希望自己能像其他小孩一样正常走路和跑步。一天下午,两个小男孩在一个公园偶遇,彼此交流了困扰他们的问题,然后开心地在一起玩了几个小时。但 Jerry 的父亲来接儿子时候,Eric 跑到 Jerry 父亲跟前,在他耳边低声说了些话。Jerry 的父亲同意了。

【续写要点】

①由第一段首句内容"Eric 跑向他的新朋友"可知,续写应围绕 Eric 如何满足残疾男孩 Jerry 的愿望进行描写,为和后文首句呼应,飞翔男孩 Eric 一定要背起残疾男孩 Jerry,内容 要涉及到两个小男孩的语言、动作和神态描写。

②由第二段首句内容"Eric 背着 Jerry 越跑越快"可知,续写应该围绕 Eric 背着残疾男孩 Jerry 快乐地奔跑和飞翔进行描写也可以加上父亲的感受。重点突出友情。

若续写情节与开头语有明显的冲突,须按评分标准适当扣分;总词数少于150的,从总分中 扣去2分。

#### 阅读理解:

## A 篇

21. A 细节理解题。由第一段 Sunrise Magic offers sunrise flights 365 days a year.可知 Sunrise Magic all year round 全年营业。

22. B 细节理解题。由 Flight cost: \$180 per person (Children under 12 - \$120)可知夫妇俩带一个 11 岁孩子,最少需要花费 480 美元。

23. D 细节理解题。由最后一段最后一句可知天气情况不允许飞行的话,乘客可获得全额退款。

## B 篇

24. D 细节理解题。结合第二段尾句和第三段首句可知她改变职业的目的是为了寻求人生意义,她利用即将过期但依然在安全食用期内的食物帮助那些需要帮助的人,同时减少了浪费。 25. B 细节理解题。从第二、三、四段可知, Manning 创立了 KiwiHarvest,将即将过期但依然在安全食用期内的食物提供给食物短缺的人,即减少了浪费,也有利于环保,公司规模也由一人发展为在全国有多家分公司的连锁组织。

26. A 推理判断题。根据文章第五段可知,她努力去解决食物浪费并帮助食物短缺的人为她 赢得了 2022 Kiwibank New Zealand Local Hero of the Year Award。

27. C 推理判断题。根据文章最后一段可知,接下来 KiwiHarvest 将进入社区,主要通过讲述 她们的故事教育人们节约粮食,健康饮食。

#### C 篇

28. C 细节理解题。由第二段可知 AR 指的是通过电子设备将数字信息叠加在真实世界信息 之上,实现"无缝"集成的技术,目标是在屏幕上把虚拟世界套在现实世界并进行互动。电 子设备可以是一副智能眼镜、一台平板电脑,甚至是一部智能手机。与"虚拟现实"不同,用 户可以在这个数字世界中触摸物体并四处移动,而不是被限制在一个小区域。所以 C 项"使 用者可以亲自探索这个数字世界"符合题意。

29. B 推理判断题。根据第三段最后一句可知上述例子都表明 AR 增强了购物者店内体验的 感觉,让生活更轻松。

30.A 推理判断题。根据最后一段 Kipman 认为"在 AR 达到巅峰之前,我们还有很长的路要走,回顾这十年,技术的发展阶段就像人类尚处于穴居人阶段一样。"由此推知,Kipman 对 AR 技术的态度谨慎。

31. D 推理判断题。由全文可知 AR 增强了使用者体验,已经应用于很多商业,并有望扩展 到更多领域,尽管技术有待完善,但有着相对光明的前景。

#### D篇

32. C 细节理解题。根据第一段可知不断变化的时尚诱使人们不断购买新衣服。

33. C 细节理解题。根据第三段第二句话"攒钱购买更高质量、更可持续的服装,多穿几年更环保。"就是 C 项"充分利用性价比高的衣服"。

34. D 猜测词义题。根据第三段可知"胶囊衣橱"是由少量重要的衣物和经典配饰组成,随意 组合就能形成不同的搭配,时尚又环保。statement pieces 指点睛单品。

35.A 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了随着时代的发展,人们一味地追求时尚, 不断购买新衣服,既造成了浪费,又不环保。对此,作者提出了既能追求时尚又环保的一些 方法。所以A项"时尚可以跟上可持续发展的步伐"是作者想要表达的意图。

## 七选五

36. G 根据前文"我完全不知道如何谋生...我努力地寻找立足之地,做着各种工作,一直在寻找我真正的事业"可知,此事的我"非常需要鼓励——不管是来自任何人、任何地方"。 37. C C 项中的 it 指代前一句中的 image。

38. A A 项中的 both 指代上文提到的 Gorrie 和 Gephardt。

**39.** F 上句提到我再次需要鼓励,所以 E 项"我给吐司肖像镶了框并挂在墙上",以此来鼓励自己符合题意。

**40.** B 我更换工作遭到朋友们质疑,但是我靠着画像给我的鼓励举得了前所未有的成功,验证了"在大多数情况下,妈妈是对的"。

### 完形填空:

41. B Brendan 三年前开始教武术,和他多年前习武相联系。

42. A 以耐心、热情和积极著称,他很快就调整了教学方法以适应各种情形。

43. D 同上。

44. A Brendan 开办了空手道课,他和妻子创办了 Martial Arts Abilities Canada。

**45.** B Martial Arts Abilities Canada 是第一个注册的把空手道和有特殊需求(指残疾学生)结合的机构。

46. D 此句为定语从句,(残疾)学生的某些缺陷会限制他们的灵活性吗?

47. C 文章开头提到 Brendan 的课程专门是为残疾人服务的。

48. B 如果学生负担不起费用, Breen 就会降低收费或者取消学费。

49. B 同上。

50. A 一个特别感人的时刻发生在十月。

51. C 一个 37 岁的唐氏综合症学生,完美的表演空手道,她自己都不敢相信。

52. A 当看到学生做到了人们认为他们做不到的事情时,作者总是很感动。

53. D 作者的一个目标就是去立法机构并向政府证明他们能做到。

54. C 同上。

55. C Martial Arts Abilities Canada 帮助学生认识到:别人能做到的,他们也能。

听力原稿:

Text 1

W: The music and the flowers are lovely.

M: Yes, I hope that the food is good, too.

Text 2

M: We have at least 4 weeks for winter holiday. How many days do you have in America?

W: We have about 2 weeks during the Christmas season, but we have more than 6 weeks for summer holiday.

Text 3

W: Alden, thanks for the ride home. After such a tiring day, I really don't like to spend 1 and a half hours on the subway. Thanks a lot.

M: You are welcome.

Text 4

W: Look, Michael! Here's a picture of you when you were a baby !

M: Oh no! Am I the one without any hair?

W: No, you have lovely hair. That's you, carrying a towel.

Text 5

M: Do you know how much it would be to rent a two-bedroom flat in Dalton?

W: Yeah, you should be able to get something reasonable for 850 pounds per month. That's what people typically pay. You certainly wouldn't want to pay more than 900 pounds.

M: What?

Text 6

W: It's so sad that Roger can't make it to the party. It seems like I haven't seen him for ages.

M: It's too bad that his boss is making him stay late tonight. Even so, I think this class reunion will be a lot of fun!

W: But I'm a bit nervous to see some of our old classmates.

M: Oh, you've got nothing to worry about. Everyone will just be happy to see you. No one cares about that old high school drama anymore.

W: I hope you're right. I just hope they won't mention the time I got sick during math class. Text 7

W: Oh, it's so nice to be out of the cinema. It was so hot inside.

M: Terrible, wasn't it? Well, what did you think of the film Wutherine Heights?

W: It was a good film, but not as good as the book. I think some of the story was missing in the film.

M: Yes, but you can't possibly fit everything that happens in the novel into a 2-hour film. There isn't enough time.

W: I know, but the director should at least try to follow the story. With this film he left out some important people and even changed the end.

M: Well, perhaps he thought he was improving the story.

W: Perhaps he did, but I just don't think a film director has the right to do so.

Text 8

W: Well, it's time for the family to gather together for Christmas.

M: Grandma, how many can we expect for Christmas dinner this year?

W: Let's count. First there's your grandfather and me. Then Rita's coming from Alabama. And Robert and his family will be here from Illinois. That's seven altogether.

M: How about Uncle Tom? Will he come?

W: He's in the service now, stationed in Germany, so he won't be here. But Uncle Larry just got out of the Navy, so he'll come from California.

M: Wow, that will be a big dinner. We're going to need a pretty big turkey this year and a big Christmas tree, too.

Text 9

M: You need a break. You've been cooking every night. I'm sorry I haven't been helping out, but

I've had to work late all month. Let's go out to dinner tonight.

W: That would be wonderful.

M: I've heard of a new Indian restaurant downtown. How does that sound?

W: You know I love Indian food!

M: Well, this place should be very good. The food is more like traditional cooking—like what Indian mothers would make at home.

W: Sounds good! I had a friend in college who was from India. Sometimes I would go over to her house on the weekend. Her grandmother would cook for us. It was probably the tastiest food I've ever had!

M: All right, then let's go. The place closes at 8:30, so we'd better leave now. It'll take about half an hour to get there, because we'll have to find a parking place, too.

W: I wonder why the restaurant closes so early. It's a Friday night. Restaurants are usually open late on weekends.

M: I'll bet the cook is an Indian mother who needs to get home to her children!

Text 10

M: So why vote for the umbrella? Well, the most important reason is that it's one of the oldest inventions in the world. People found it very useful thousands of years ago, and we still find it useful today. Secondly, the umbrella is a great invention because it's got several different uses. We can use it in the rain, we can use it in the sun and we can use it as a walking stick. Thirdly, vote for the umbrella because umbrellas bring color to our gray, rainy streets. My final reason is that umbrellas are very cheap to make and cheap to buy. So, that's the wonderful umbrella. When it rains, the rich and the poor can all stay dry. It's an invention for everyone. If you think this is the greatest everyday invention, vote now by sending a text message with your opinion to...